top of page

Guide's Top 3: drie duurzaamheid tips!

Guide vindt het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij, zo ook het milieu. Larissa neemt je mee wat volgens haar drie belangrijke tips zijn om wat liever voor onze aarde te zijn!


#1 Say Goodbye To Plastic

Plastic lijkt het nieuwe roken wel en dat is niet zomaar. Wist je dat jaarlijks 311 miljoen ton plastic geproduceerd wordt en daar maar een klein gedeelte van wordt gerecyceld? Wij als mensen kunnen onze bijdrage leveren door herbruikbare tasjes en zakjes te kopen voor zowel onze boodschappen als voor groenten, fruit en broodjes. Elke stap telt!


#2 Buy Less, Choose Well

De mode-industrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld en de omstandigheden waarin de kledingstukken worden geproduceerd is ook niet al te best. Koop kleding waarvan je weet dat je er lang mee zal doen, investeer in kwaliteit of koop tweedehands. Daarnaast zijn er ook merken die duurzaam zijn en nog eens super toffe kleding hebben, neem eens een kijkje!


#3 Less Meat

Het zou al een hoop schelen als men een dag minder in de week vlees of vis eet, gelukkig wordt het aanbod vleesvervangers een stuk lekkerder en gevarieerder! Mijn persoonlijke favoriet is de vegan krokante kipschnitzel van Vivera. Wie zegt eigenlijk dat je per se een vleesvervanger moet eten? Met groente kun je genoeg lekkers doen, voldoende kruiden die het ontzettend lekker kunnen maken.


Deze kleine veranderingen in je leven, kunnen een grote impact hebben op de aarde. Het is minder moeilijk dan je denkt!


Bron:



bottom of page